Prețul, o problemă actuală: de unde știi cât face o locuință?Pentru un cumpărător, problema „prețului corect” se pune, desigur, din primele momente în care intră în contact cu o proprietate sau alta, cu mult înainte de a ajunge la o decizie de achiziție. Poate că vei fi debusolat, în această fază, când vei întâlni aceeași proprietate promovată în cadrul unor anunțuri diferite, la prețuri diferite. Trebuie să ții cont însă de faptul că stabilirea prețului unui produs, fie el și imobiliar, nu este o știință exactă, ci depinde de o serie de factori mai mult sau mai puțin subiectivi, ce ies la iveală atunci când aceeași ofertă este promovată de agenții diferite. „Prețul corect”, așadar, nu este o cifră fixă, ci, mai degrabă, o marjă în limita căreia pretențiile vânzătorului pot varia.


Această marjă este strâns legată de valoarea de piață a unei proprietăți, ce se schimbă în funcție de evoluția pieței – acesta este și motivul pentru care vei putea observa modificări de preț, în plus sau în minus, în cazul unor oferte prezente de mai mult timp pe piață.


Valoarea unei locuințe este dictată nu doar de caracteristicile sale fizice, concrete, ci și de stadiul de evoluție a pieței de la momentul respectiv. Rezidențialul autohton se află, de ceva timp încoace pe o pantă ascendentă în ceea ce privește prețurile locuințelor.


Dacă ai nevoie de informații cât mai concrete și condensate, îți recomandăm consultarea în cadrul companiei  Immobiliare.md. Optând pentru acest serviciu, disponibil în mod gratuit, vei primi un raport personalizat pentru proprietatea care te interesează, indicând atât valoarea de piață estimată pentru  aceasta și o estimare în ceea ce privește marja de negociere, cât și detalii despre alte proprietăți și despre evoluția pieței per ansamblu.


Mediile de preț calculate de Immobiliare.md nu trebuie privite ca cifre absolute, menite să te ajute să calculezi „pe ceas” valoarea unei locuințe! E necesar să ai în vedere că aceste calcule includ atât cele mai scumpe imobile dintr-o piață, cât și pe cele mai ieftine, astfel încât rezultatele nu pot fi aplicate, fără discernământ, oricărei proprietăți alese în mod aleatoriu.


  • Perspectiva unui agent imobiliar specializat pe zona respectivă te poate ajuta mult, acesta având informații și despre valorile de tranzacționare.